Εκδήλωση κοπής βασιλόπιτας

Κατά τη διάρκεια της προηγούμενης συνάντησης του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, είχε προταθεί να εξετάζαμε  αν θα ήταν δυνατόν μαζί με την κοπή της πίτας να οργανώναμε και μία εκδήλωση για τα παιδιά.  Έχουν προκύψει οι παρακάτω επιλογές:

Στις 23-01-2011 Κυριακή στις 16.00, μπορούμε να καλέσουμε την ομάδα Κοκου- Μουκλό (κουκλοθέατρο) να παίξει την παράσταση «οικολογήματα» με κόστος 250€. Δηλαδή 6.5€ για κάθε παιδί, υπολογίζοντας τα σαράντα παιδιά του νηπιαγωγείου. Η εκδήλωση αυτή θα μπορούσε να οργανωθεί  στο Τ.Υ.Π.Ε.Τ. και να συνδυαστεί  με καφέ και σνακ που θα ‘πωλούνται’ έξω από το κτίσμα.

 Εναλλακτικά γίνεται προσπάθεια τηλεφωνικής επικοινωνίας  με την κυρία ΛίΛιαν Καραμητσοπούλου που διεξάγει το θεατρικό παιχνίδι στο Δήμο . Δυστυχώς δεν απαντά στο νούμερο του τηλεφώνου  που μας έδωσαν οι δασκάλες, αλλά ούτε και σ΄ αυτό της ιστοσελίδας του Δήμου. Αν κάποιος έχει άλλο νούμερο τηλεφώνου παρακαλούμε να ενημερώσει.

Επίσης αν κάποιος έχει κάποια άλλη ιδέα  ας την καταθέσει.

Στην αρχή του νέου χρόνου προγραμματίζεται να γίνει μία συνάντηση του συλλόγου όπου θα συζητηθούν όλα αυτά. Θα ήταν καλό να συμμετέχουμε το  δυνατόν περισσότεροι.

This entry was posted in Εκδήλωση κοπής βασιλόπιτας. Bookmark the permalink.

8 Responses to Εκδήλωση κοπής βασιλόπιτας

 1. Ο/Η vassilispanagiotopoulos λέει:

  Αναπαράγεται:

  Καλημέρα σας,

  Όπως είπαμε προχθές, χθες στις 12:00, πήγαμε με την Πάολα και μιλήσαμε πιο αναλυτικά με την υπεύθυνο στο ΤΥΠΕΤ (μια πάρα πολύ καλή, ευγενική και πολύ βοηθητική κυρία).
  Κλείσαμε την εκδήλωση, οπότε μπορεί να ανακοινωθεί σε όλους η ώρα και το μέρος και θα ανακοινωθούν περισσότερα όταν ξεκαθαρίσουμε τις λεπτομέρειες.

  Πλάνο εκδήλωσης:
  6/2/2011 16:00 κοπή πίτας και κουκλοθέατρο
  120 καθήμενοι + μερικοί όρθιοι… αν χρειαστεί. Σήμερα είναι 100 καρέκλες πολύ άνετα που καταλαμβάνουν λιγότερο από τη μισή αίθουσα.
  Δυνατότητα έως δύο τραπεζιών για μπουφέ στο προχωλ.
  Θα πρέπει να είναι διαθέσιμος καφές και πορτοκαλάδες (αφεψήματα!!!) στη διάρκεια όλης της εκδήλωσης από τις 4 έως τις 7. Φτάνει ένας άνθρωπος για επίβλεψη. Θα χρειάζεται πρόσθετη βοήθεια τις στιγμές 16:45 και 18:00 όπου θα είναι όλος ο κόσμος μαζί.
  Εξωτερικός χώρος σκεπασμένος με τέντα που αφήνει όμως κάποια μικρά κενά οπότε αν βρέχει πολύ θα έχουμε κάποιες διαρροές…
  Υπάρχει μεγάλη κουζίνα με πολύ χώρο για βοηθητική χρήση (από την οργάνωση).
  [Ας έχουμε υπόψη ότι στο Πνευματικό Κέντρο στην Κισσάβου η μεγάλη αίθουσα είναι 250 θέσεων].

  Πρόγραμμα οργάνωσης
  15:00 Άνοιγμα αίθουσας, διαθέσιμη σε εμάς για προετοιμασία
  16:00 Άνοιγμα αίθουσας για την εκδήλωση
  16:15 καθυστερημένη έναρξη κοπής??
  16:45 διάλλειμα για παραλαβή των κομματιών της πίτας στο προχώλ και στο προαύλιο, για καφέ και πορτοκαλάδες
  17:15 Κουκλοθέατρο
  18:00 ελεύθερος χρόνος καφές και πορτοκαλάδες.
  17:00 κλείσιμο της αίθουσας
  17:30 επιστροφή της αίθουσας

  Στη συνέχεια έχω μια λίστα των δουλειών που έχουν να γίνουν.
  Σας παρακαλώ ρίξτε μια ματιά για ότι προσθέσεις ή διορθώσεις γιατί σίγουρα μου διαφεύγουν.
  Όποιος νομίζει ότι έχει (ή θέλει να) αναλάβει μια από τις δουλειές ας στείλει με mail τι μπορεί και τι έχει κάνει μέχρι στιγμής για να συμπληρώνεται αυτή η λίστα.
  Πιστεύω ότι είναι καλό να είναι διαθέσιμη αυτή η συμπληρωμένη λίστα για το μέλλον και για άλλες εκδηλώσεις.

  ΣΔ: Σημείο Δράσης (= AP: Action Point) Σε (?) θα πρέπει να συμπληρωθούν ονόματα αυτών που έχουν αναλάβει (ή θέλουν να αναλάβουν).

  1. Στο άνοιγμα της αίθουσας (15:00) θα πρέπει να έχουν πάει:
  1.1. Οι ηθοποιοί για αρχική προετοιμασία/οργάνωση χώρου (θα έχουν χρόνο 30 λεπτών πριν το κουκλοθέατρο 16:45 -17:15) ΣΔ (?) επικοινωνία με ηθοποιούς
  1.2 προετοιμασία πάγκων/μπουφέ ΣΔ (?)
  1.3 προετοιμασία τραπεζιού κοπής πίτας ΣΔ (?) Ανθοδέσμη? Τραπεζομάντηλο?
  1.4 προετοιμασία χώρου αίθουσας ΣΔ (?) Πανό Συλλόγου/Νηπιαγωγείου, σχέδια μαθητών. Θα μπορούσαμε από τις δασκάλες να ζητήσουν από τα παιδιά να ζωγραφίσουν κάτι για το θέμα.

  2.
  2.1 Ταξιθέτηση ΣΔ (?) Δεν θα υπάρχει δέσμευση για τις καρέκλες στην κοπή. Θα πρέπει να ξεκινήσουν να μπαίνουν μέσα όλοι… Ίσως θα πρέπει να έχουμε δεσμεύσει στην πρώτη θέση κάποιες καρέκλες για τη Διευθύντρια, τις νηπιαγωγούς ή άλλον από το Δήμο???
  2.2 προετοιμασία ομιλιών ΣΔ (?) θα πρέπει να ελαχιστοποιήσουμε τις ομιλίες (ελπίζω να μην έχουμε πολιτικό στην αίθουσα). Εκπρόσωπος Συλλόγου, Διευθύντρια ???
  2.3 προετοιμασία κοπής ΣΔ (?) Δύο πίτες. 1 για ολοήμερο, 1 για κλασσικό (1 για ένταξης???) Μέτρηση παρόντων από κάθε τμήμα. Η πίτα θα πρέπει να κοπεί ακριβώς ώστε να έχει από ένα κομμάτι ο κάθε παρών μαθητής και να μην περισσεύει… ώστε να βγαίνει το φλουρί… Ποιος άλλος θα πάρει κομμάτι? (δάσκαλοι?). Εναλλακτικά το βήμα 2.5
  2.4 προετοιμασία των δώρων ΣΔ (?) (2 ή 3…) Προτείνω 3 δώρα. Θα πρέπει να βρούμε τα δώρα. Θα πρέπει να δούμε για χορηγίες και αν αποτύχουμε θα πρέπει να τα αγοράσουμε.
  2.5 Παραλαβή κομματιών ΣΔ (?) Δεν μπορούμε να μοιράσουμε τα κομμάτια μέσα στην αίθουσα. Οπότε θα μπορούσαμε να κόψουμε την πίτα και μετά να μεταφερθεί, όπως είναι, έξω, από όπου θα παίρνουν οι μαθητές το κομμάτι τους ή να έχουν ήδη προ-κοπεί και να μοιράζονται περιτυλιγμένα ώστε να τρώγονται έξω

  3. Διάλειμμα (όλοι φεύγουν από την αίθουσα για να φτιάξουν το χώρο οι ηθοποιοί)
  3.1 Καφές και πορτοκαλάδες ΣΔ (?) Θα χρειαστεί πρόσθετη βοήθεια. Θα μπορούσε βέβαια να υπάρχουν διαθέσιμα καφέδες και πορτοκαλάδες και ο καθένας θα παίρνει μόνος του και θα αφήνει 50 λεπτά. Μια διακριτική επιτήρηση από 1 ή 2 άτομα κυρίως για ανεφοδιασμό και βοήθεια. Μπορεί να έχουμε κάποιες απώλειες αλλά δεν νομίζω ότι είναι μεγάλο το πρόβλημα.

  4. Κουκλοθέατρο
  4.1 Εισιτήριο ΣΔ (?) Η άδεια θα είναι άδεια και όταν ετοιμασθεί θα είναι κάποιος (μάλλον 2) στην είσοδο και θα κρατά 3€ για κάθε έναν που μπαίνει. Τα 3€ θα τα βάζουν σε ένα «κουμπαρά» που θα ανοίξει στο τέλος από τον ταμία. Δεν θα υπάρχουν ρέστα οπότε καλό θα ήταν να έχουμε οργανώσει ψιλά (πχ στο μπουφέ) για να χαλάμε. Βέβαια κάθε 3 άτομα που έρχονται μπορούν να ρίχνουν 10 και να ρυθμίζουν τα ψιλά μεταξύ τους.
  4.2 Βοήθεια στην χωροθέτηση καρεκλών για τα παιδιά ΣΔ (?) Θα πρέπει να ταιριάξουν οι καρέκλες στο χώρο που θα χρησιμοποιήσουν οι ηθοποιοί. Ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιηθούν ως μαξιλαράκια στο έδαφος για την πρώτη σειρά, τα στρώματα που χρησιμοποιούν τα παιδιά του ολοήμερου.
  4.3 Επιτήρηση ΣΔ (?) Θα χρειαστεί μια επιτήρηση και υποστήριξη των παιδιών που θα είναι μέσα χωρίς τους γονείς.

  5. Κλείσιμο Αίθουσας
  5.1 Τακτοποίηση κλεισίματος ΣΔ (?) Θα χρειαστεί λίγο βοήθεια για την τακτοποίηση στο τέλος. Υπάρχει ένας άνθρωπος του ΤΥΠΕΤ που θα φροντίσει για όλα, αλλά θα πρέπει να μαζέψουμε τα δικά μας πράγματα.

  6. Διάφορα
  6.1 Προμήθεια/παραγωγή βασιλόπιτας ΣΔ (?) Θα πρέπει να πάρουμε τις Βασιλόπιτες. Εναλλακτικά θα μπορούσαμε να τη φτιάξουμε εμείς.
  6.2 Όποιοι θέλουν μπορούν να παρασκευάσουν ένα γλυκό που θα διατεθεί στο μπουφέ
  6.3 καφές πορτοκαλάδες… ΣΔ (?)
  6.4 βιντεοσκόπηση ΣΔ (?)

  Θωμάς

 2. Ο/Η vassilispanagiotopoulos λέει:

  Σκέφτομαι λοιπόν τα παρακάτω:

  α. Η βασιλόπιτα να είναι μία (μεγάλη) για όλο το νηπιαγωγείο, ή 2 με ένα φλουρί.
  β. Κομμάτι να κοπεί σε όλα τα παιδιά του σχολείου, χρησιμοποιώντας τον κατάλογο(ανεξάρτητα αν είναι παρόντα στην εκδήλωση), και στις δασκάλες.
  γ. Το δώρο για το φλουρί θε μπορούσε να είναι μία ασημένια κορνίζα, που θα είναι χρήσιμη σε όλους, μικρούς μεγάλους. Μπορώ να το κανονίσω καθώς έχω γνωστό που έχει βιοτεχνία κατασκευής ασημένιων πραγμάτων. Πιστεύω θα μας κάνει καλή τιμή και το κόστος θα είναι περίπου 30-40€.
  δ. Αν οι βασιλόπιτες/α, κοπούν στην αίθουσα θα πρέπει νομίζω να δοθούν και μέσα, (να ειπωθεί ότι η κατανάλωση θα πρέπει να γίνει εκτός αιθούσης), εξάλλου ο χώρος μετά θα καθαρισθεί. Οι πορτοκαλάδες, για μικρούς και μεγάλους και οι καφέδες θα βρίσκοναι στον προθάλαμο.
  ε. Ο καφές που θα σερβίρεται προτείνω να είναι φίλτρου, και να έρθει έτοιμος σε θερμός, (για να διατηρείται ζεστός), από εθελοντές που θα τον φτιάξουν στο σπίτι.
  στ. Τέλος θα μπορούσα να βοηθήσω στις δράσεις :
  (1) 2.4 εφόσον συμφωνήσουμε με την παραπάνω πρόταση για την ασημένια κορνίζα.
  (2) 6.2 και 6.3 (παραγωγή 2 κέικ για τον καφέ, 20 κομμάτια περίπου και δύο θερμός με καφέ φίλτρου, (η εκτίμηη είναι ότι θα απιτηθούν περίπου 10-12 θερμός καθώς και η προμήθεια πλαστικών ποτηριών, χαρτοπετσετών, φακελλάκια ζάχαρης και αναδευτήρες, πορτοκαλάδων για μικρούς και μεγάλους).

 3. Ο/Η vassilispanagiotopoulos λέει:

  Αναπαράγεται:

  Καλησπέρα σε όλους,

  Μόλις μίλησα και με την Αρετή, πήρα μία προσφορά από ένα ζαχαροπλαστείο στο Μαρούσι, το Πελίτ για 14€ το κιλό, δηλαδή 84€ οι 2 βασιλόπιτες των 30 μερίδων η καθεμία.

  Όσον αφορά στην κατανομή των εργασιών για την ημέρα εκείνη, μπορώ να αναλάβω 1.2-1.3-3.1-5.1 και 6.2:να φτιάξω 2 αλμυρές τάρτες γιατί δεν είμαι καλή στα γλυκά ;ο)

  Πιστεύω ότι είναι πιο εύκολο να κοπεί από πριν η βασιλόπιτα και να μοιράζουμε τα κομμάτια έτοιμα στα παιδιά, διαβάζοντας όμως τα ονόματά τους, ώστε να μην πάρει κανείς από δύο, ή πάρει μεγάλος και δεν πάρουν όλα τα παιδιά (2.5)

  Καφέ μήπως μπορούμε να πάρουμε χορηγία από τα καφέ επί της Πεντέλης;

  Τέλος, για δώρο, πιστεύω ότι οι γονείς θα εκτιμήσουν περισσότερο μία δωροεπιταγή από κατάστημα ρούχων π.χ. Βenetton για να ψωνίσουν ρούχα στα παιδιά.

  Βεβαίως, μπορώ να βοηθήσω και σε ό,τι άλλο χρειαστεί.

  Σας χαιρετώ,
  Λωρέττα

  ΥΓ: Ζητώ συγνώμη που δεν ήρθα στην τελευταία μας συνάντηση, αλλά η ατμόσφαιρα στη δουλειά έχει «σκληρύνει» λίγο και δεν μπόρεσα να φύγω νωρίς…

 4. Ο/Η vassilispanagiotopoulos λέει:

  Αναπαράγεται:
  Γεια σας σε όλους και καλή εβδομάδα.

  Αν θέλετε μπορώ να φτιάξω μια βασιλόπιτα (6.1). Δεν έχω φτιάξει ποτέ, αλλά βρήκα μια πολύ καλή συνταγή που φαίνεται εύκολη!!

  Μπορώ επίσης να βοηθήσω για το 6.3.

  Παόλα

 5. Ο/Η vassilispanagiotopoulos λέει:

  Αναπαράγεται:

  Γεια σας σε όλους
  Μπορώ να βοηθήσω στο να φτιάξω 2 σπιτικες μηλοπιτες για τον καφέ, καθως και στην προετοιμασία του χώρου πριν την εκδήλωση δηλαδή στα σημεία 1.2, 1.3, 1.4.

  Μαρια Λαμπροπούλου

 6. Ο/Η vassilispanagiotopoulos λέει:

  Αναπαράγεται:
  Βριλήσσια, Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011
  Αγαπητοί γονείς,

  Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί στη λίστα email του νηπιαγωγείου μας, θα θέλαμε να σας επιβεβαιώσουμε για την εκδήλωση που διοργανώνεται για την
  κοπή της πίττας
  την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου στις 4μμ.
  Πάρκο «Μίκης Θεοδωράκης» (πρώην ΤΥΠΕΤ), Οδός Μπακογιάννη 38-42

  Επίσης θα υπάρχει και θεατρική παράσταση τα «οικολογήματα», από τον θίασο Κοκού-Μουκλό (www.kokoumouklo.gr).
  Η παράσταση θα έχει εισιτήριο 3 ευρώ, τιμή πολύ χαμηλότερη από τα συνηθισμένα μιας και ο Σύλλογος σκοπεύει να καλύψει κάποια έξοδα.
  Ελπίζουμε να συναντηθούμε όλοι εκεί για μία ακόμη ευκαιρία να γνωριστούμε και να πιούμε καφέ με γλυκό!

  Σας θυμίζουμε ότι στο blog του Νηπιαγωγείο (https://4onhpiagvgeiovrilissivn.wordpress.com), αλλά και τον Πίνακα Ανακοινώσεων του Νηπιαγωγείου αναρτώνται οι εκδηλώσεις και συναντήσεις μας.

  Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Νηπιαγωγείου Βριλησσίων.

 7. Ο/Η vassilispanagiotopoulos λέει:

  Έχωκάνει έναν πίνακα δράσεων εθελοντών (πατείστε το παρακάτω link):
  Νομίζω πάντως πώς πρέπει να αποφασίσπυμε για:
  α. Το δώρο
  β. το πλήθος των βασιλοποτών και αν θα τις προμηθευτούμε ή θα τις παρασκευάσουμε
  γ. Πως και ποιός θα φέρει τους καφέδες
  δ. Ποιός θα φέρει τα γλυκά
  ε. Ποιός θα κάνει τι (σε σχέση με τος προσφορές που υπάρχουν) τα υπόλοιπα;
  στ. Συντονισμος. Μία εβδομάδα μόνο έμεινε.

  https://4onhpiagvgeiovrilissivn.files.wordpress.com/2011/02/ceb4cf81ceaccf83ceb5ceb9cf82-ceb5ceb8ceb5cebbcebfcebdcf84ceadcf82-ceb3ceb9ceb1-cebacebfcf80ceae-ceb2ceb1cf83ceb9cebbcf8ccf80ceb9cf84.xls

 8. Ο/Η ΚΑΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ Απόστολος λέει:

  Καλησπέρα σε όλους,
  Για τον μπουφέ της εκδήλωσης -κοπής πίττας του νηπιαγωγείου των παιδιών μας, θα συνδράμουμε με την παρασκευή ενός γλυκού – κέικ. Επίσης είμαστε πρόθυμοι να βοηθήσουμε την ημέρα – ώρες της εκδήλωσης – σε ότι άλλο χρειασθεί π.χ. δράση 4.2. του σχετικού πίνακα, προετοιμασία χώρων κ.λ.π.

  ΚΑΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ Απόστολος
  ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ Ιωάννα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s